Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vlk Hřivnatý

62.jpg

Popis: Vlci hřívnatí dorůstají délky 95 – 107 cm, s ocasem dlouhým 35 – 49 cm. V kohoutku měří 70 – 90 cm, váží 20 –25 kg. Svým vzhledem vlk hřivnatý připomíná spíše lišku s extrémně dlouhýma nohama a nápadnou hřívou přes ramena. Dlouhé nohy mu umožňují vidět přes vysokou trávu, zkosené drápy usnadňují pohyb v bažinatém prostředí. Je mimochodníkem.

www.sekundabbb.estranky.cz

 

Chování a zvyky ve volné přírodě:  Vlci hřivnatí obývají Jižní Ameriku, především území Brazílie, severní Argentiny, Paraguaye, jižní Bolívie a jihovýchodního Peru. Jejich domovem jsou křovinaté lesy a savany s bažinatým povrchem a bujnou vysokou vegetací.
Zvíře patří mezi všežravce.Nejraději loví divoká guinejská prasata. Jinak si rád zaloví i králíky, hlodavce,ještěrky, žíby, ptáky, ryby a hady. Má široké patro umožňující mu drtit ovocné plody. Vlk loví především za soumraku a v noci, kdy kořist upadá do spánku.

Páření probíhá na konci jara. Samice je březí 62-66 dní. Mláďata se rodí kolem srpna a září. Počet mláďat, které samice prorodí bývá 1-5. Mají téměř černé zbarvení a jen špičku ocásku bílou. Mláďata dospívají v jednom roce a mohou se dožít 16 let. Samice jsou monogamní, mají za život pouze jednoho partnera.

!!!!!!!!VLK HŘIVNATÝ PATŘÍ MEZI SILNĚ OHROŽENÉ DRUHY ZVÍŘAT !!!!!!               

Anatomie

Říše: živočichové (Animalia)
 
Kmen: strunatci (Chordata)
 
Podkmen: obratlovci (Vertebrata)
 
Třída savci (Mammalia)
 
Řád: šelmy (Carnivora)
 
Čeleď: psovití (Canidae)
 
Rod: Chrysocyon
 

 Chov v naší škole:

Myslím že nikdo na světě nemá takové zvířátko jako jsou naši mazlíčci. Jmenují se Joanne a Josh. Jsou to  Vlci hřívnatí. Spousta lidí si myslí. že jsou nebezpeční, ale není to pravda. O vyučování se nám Josh a Joanne motají pod nohama, vyjí na nás při zkoušení správné odpovědi a nechávají se drbat při testech. Nebydlí v kleci ani v boudě ani v něčím takovým. Žijí normálně v naší třídě, až na to že mají obojky. Samozřejmě, že je bereme i o velké přestávky na procházky aby nám neudělali něco co by nám zrovna moc nevonělo. :)

Krmíme je každých 9 hodin. Dostávají králíky,kterými je krmí kluci a ovoce, které jim podávají zase holky. Joanne a Josh mají dvě mláďata. Seana a Kyru. Ty zatím bydlí v klecích, protože jim není více než jeden rok.

Slouží nám jako ochránci. Přijde k nám učitelka která jim moc nevoní a to se můžou uštěkat. Nejsou to psi ale mají takový kašlavý hlas. To je pak musíme uvázat k lavici. Štěkají například na mgr.xxxxlll. Občas se jim podaří utéct když někdo zapomene zavřít dveře. To se pak vrhnou na nějakou zlou učitelku a začnou na ni vrčet a kousat ji do pozadí :)

To pak dostaneme volnou hodinu jelikož učitelé musí do nemocnice :)

Vypracovala Barbora Šafaříková

 

Zde jsou ještě nějaké fotky tohoto úchavtného tvora :)

zoomanedwolf.jpg

 

male-mlade.jpg